6/recent/ticker-posts

Google Authenticator vine acum cu sincronizare în cloud

Lansată în 2010, Google Authenticator e de departe cea mai populară aplicație mobilă pentru generarea codurilor necesare  autentificării în doi pași (2FA) pentru conturile și serviciile online.

Câteva mici probleme m-au deranjat în tot acest timp: dificultatea de a transfera aplicația pe alt dispozitiv și imensa bătaie de cap legată de a nu avea acces la dispozitivul de autentificate.

Acum vreo doi ani mi-am spart ecranul telefonului. L-am scăpat din buzunar și a căzut pe singura piatră pe o raza de 500 de metri. Praf s-a făcut. Am luat alt telefon, am refăcut totul din backup, mai puțin setările pentru Google Authenticator. Nu mai aveam nimic în noua aplicație. Două zile m-am chinuit. Căutat codurile de backup, dezactivat serviciile de autentificare în doi pași, reactivarea lor cu noua aplicație. Nervi și înjurături.

Acum s-au trezit și cei de la Google la realitate și au introdus sincronizarea în cloud a codurilor. E necesar un update de aplicație și apoi logarea cu contul de Google. Apoi restul merge de la sine.

Și transferul de pe un dispozitiv pe altul merge ușor. De pe aplicația sursă se merge la Transfer accounts, apoi se selectează conturile de transferat și se dă export. Sunt generate două coduri QR ce trebuie scanate din aplicația destinație, la fel cum se procedează când se adaugă un nou serviciu.

Photo by Yura Fresh on Unsplash

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code